NO BAKE CHEESECAKE

5Nobake

Al  een hele tijd wilde ik ook recepten van vrienden publiceren. Recepten van lekkernijen die ik heb mogen proeven. Het is dan vandaag de laatste vrijdag van de maand. Ik zal proberen om een traditie van te maken.

Moumna, een oud collega vertelt hoe ze  erop is  gekomen om cheesecake te maken. “Een nicht van mij maakt heel vaak cheesecakes. Ik at deze cheesecakes bij haar en vond ze altijd heel erg lekker! Zelf ben ik niet iemand die vaak in de keuken staat maar dit wou ik echt heel graag maken omdat ik het zo lekker vond. De eerste keer dat ik dit gemaakt had schrok ik van de lekkere smaak. Ook mijn ouders en mijn zusters vonden het lekker. Hierna heb ik het vaker voorbereid tijdens speciale gelegenheden en ook gewoon als ik er heel erg zin in heb!”

1 Nobake1 2Nobake 3Nobake 4Nobake8 9

67

Links cadeautjes van ons en kısır die ik op die dag specifiek voor Moumna heb gemaakt.  Rechts de door mij gemaakte rok en schort voor haar.

10

Op haar afscheidsdag had Moumna deze cheesecake voor ons gemaakt.  De onderstaande recept is dan helemaal van haar, ook de ‘stap voor stap’  foto’s hier boven zijn van haar. Wel  heen en weer wat gemaild voor de voor mij onduidelijke gedeelten. Het is nu helemaal in orde. Dank je wel Moumna!

11

Benodigdheden

voor de bodem:

 • 15 koekjes
 • 75 gram roomboter

voor de vulling:

 • 500 gram Mascarpone
 • 250 gram Crème Fraiche
 • 2 eetlepels suiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • Sap van een halve citroen/lemon

——————————–

 • 150 gram aardbeien
 • 5 koekjes
 • 2 repen witte chocolade (1 reep is 75 gram)

Bereidingswijze:

 1. Je kunt allerlei soorten koek gebruiken voor de bodem. Gebruik hetgeen jij lekker vindt. Ik heb speculaas gebruikt. De koekjes moet je eerst goed verkruimelen. Dat doe je door de koekjes in een zak te stoppen met een zip lock. Je pakt een deegroller en met behulp van de deegroller verkruimel je de koekjes.
 2. Als de koekjes verkruimeld zijn zet je de roomboter op een vuurtje totdat het gesmolten is. Als het gesmolten is laat je het even afkoelen en dan stop je de koekkruimels erin en meng je de koekjes met de gesmolten boter. Als het mengsel net natte zand is geworden dan is het goed.
 3. De koek-boterdeeg stop je in een ronde cakevorm en druk je goed aan. Je kunt de achter kant van een lepel gebruiken om de deeg even te maken. Met je hand krijg je er namelijk heuvels in. Dit stop je voor een half uur in de koelkast. Ondertussen gaan we verder met de vulling.
 4. Je mengt de volgende ingrediënten met elkaar: 500 gram mascarpone, 250 gram Crème Fraiche, 2 eetlepels suiker, 1 zakje vanillesuiker en sap van een halve citroen/lemon. Dit moet heel goed worden gemixt. Indien dit met de hand wordt gemixt dan moet je met je hand de cijfer acht vormen. Als  het een romige massa is geworden dan kun je stoppen met mixen.
 5. Hierna snijd je de aardbeien in kleine stukjes en voeg je toe bij de vulling. (doe niet teveel aardbeien anders wordt het zuur). Dit schep je door de vulling heen. (Dit ga je dus niet mixen anders blijven de aardbeien geen hele stukjes meer. 
 6. Als de aardbeien ook zijn toegevoegd aan de vulling haal je de bodem uit de koelkast en stop je de vulling erin. Met een spatel maak je de bovenkant glad. 
 7. De bovenkant van de cheesecake kun je met allerlei dingen versieren. Ik heb het versierd met bastogne koekjes en witte chocolade. Zorg dat je ongeveer vijf koekjes goed verkruimeld. Hiermee bedek je de bovenkant.  De witte chocolade heb ik ook verkruimeld. Dit heb ik met behulp van een rasp gedaan. Hiermee heb ik ook de bovenkant versierd.

Eet smakelijk!

Variatietips van Moumna:

Probeer te variëren betreft fruit en koekjes. Ook kan je in plaats van mascarpone een ander soort roomkaas gebruiken genaamd monchoe.

Van de reactie van Meike begreep ik dat er gelatine in de boven vermelde kaas verwerkt is. Degenen die uit principiële overtuigingen bezwaar hiervoor hebben zoals ik, kunnen het beste deze Mouncoe niet gebruiken.

Reacties
 • Meike zegt:

  Wat een lekker recept!

  Wat betreft monchou, dat gebruik ik zelf niet meer omdat ik er achter kwam dat daar gelatine in zit..! Stom, maar waar! Ik gebruik dus altijd een ander merk roomkaas, bv van Euroshopper of Lidl.

  • efsus zegt:

   Bedankt voor je reactie en opmerking Meike. Deze recept is helemaal van Moumna,het was lekker. Op jouw advies heb ik mijn tekst dan ook bijgewerkt. Degenen die hiervoor gevoelig zijn kunnen het beste inderdaad een ander soort kaas gebruiken.

Geef een reactie